Vliegtuig

Vanuit Nederland en België is het erg gemakkelijk om met het vliegtuig naar Altea te gaan. Onder meer Transavia, Vueling, KLM en Ryan Air vliegen naar Alicante en/of Valencia.

Luchthaven Alicante

Het vliegveld van Alicante, El Altet, ligt op minder dan 1 uur met de auto van Altea. Vanuit Nederland, België en Duitsland zijn er dagelijks meerdere vluchten naar Alicante.
Vanuit Nederland wordt er naar Alicante gevlogen vanaf Schiphol, Rotterdam en Eindhoven.

Vanuit België kun je vliegen vanaf Antwerpen-Deurne, Brussel en Charleroi. Uiteraard zijn er ook vanuit Duitsland vele mogelijkheden om naar Alicante vliegen, de luchthavens in Düsseldorf en Weeze liggen erg gunstig t.o.v. Nederland. Ryan Air vliegt vanaf Weeze.

Luchthaven Valencia

Een tweede mogelijkheid is vliegen op Valencia. Je kunt vertrekken vanaf Schiphol, Rotterdam en Eindhoven.

Vanuit België vertrekken er vluchten naar Valencia vanaf Brussel en Charleroi. Vanuit Duitsland vlieg je vanaf Düsseldorf, Weeze en Köln-Bonn.

Huurauto

Wanneer je ervoor hebt gekozen om met het vliegtuig te gaan bereik je vervolgens met een huurauto snel Altea.
Je kunt zowel van tevoren, via internet, een auto huren of bij aankomst op de luchthaven. Vooraf huren is bijna altijd voordeliger. Op de website Auto Europe kun je goed de prijzen vergelijken van verschillende aanbieders.

Eigen auto

Altea en de Costa Blanca zijn uitstekend met de eigen auto bereikbaar. Dit is een goede optie wanneer je langer hier zou willen verblijven. Je hebt dan ter plekke je eigen auto ter beschikking en kunt meer bagage meenemen.

Pendelbus

Ook per bus is de Costa Blanca makkelijk, relatief snel en zeer voordelig bereikbaar. Er zijn verschillende busmaatschappijen waar je mee kunt reizen. bijvoorbeeld